Sayangi Badan Anda ! Jom Sihat dengan Shaklee !

ESP Shaklee yang anda perlu tahu !

As'salam,

ESP
Soy Protein Isolate Powder

Perbezaan Shaklee
Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini di cipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Dimana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan unggul.

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yg sangat ekstensifn & komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yg digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi ''non-GMO'' (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia di proses pada kadar suhu rendah. Tambahan Pula, setiap 850g (1 tin Energizing Soy Protein) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menyediakan  9 asid amino penting yang tidak dapat di hasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut di perkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur-tua & muda. Manakala, kandungan indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pernghidap kencing manis.Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

ok faham semua ?

sekarang kita cerita pasal manfaat pulak

Manfaat Utama
• Awet Muda - Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Pengambilan yang kerapa dalah kunci kepada awet muda.
• Baik untuk hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
• Baik untuk prostat - Genostein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam permulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
• Kulit remaja - Meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
• Pembekal Tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
• Membaiki Pigmentasi - Membaiki  masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan & kesan tua.
• Membaiki memori - meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

0 comments: