Sayangi Badan Anda ! Jom Sihat dengan Shaklee !

Bila si anak mengajuk cakap

Ibu RINDU pada muuuu ! :"(

Setiap kali rindu, akan ku tatap wajahmu dengan membuka file folder 'My Document'  untuk menghilang rasa rindu di kalbu ! bila mata berdetik atau berdegup kencang secara tiba-tiba, mesti memikirkan dirimu . apakah yang berlaku atas dirimu di rumah !

orang akan fikir bertuahnya saya, bahawa anak saya di jaga oleh mak saya sendiri di rumah .. memang bertuah, memang saya nak itu kerana ia boleh merapatkan silaturrahim antara nenek & cucu :) sampai dah terpanggil nenek kepada 'mak' & atuk kepada 'abah' =.=''.. itu la kan bila budak sekecil eyman sudah terikut2 ape yang kita cakap atau yang kita tuturkan saban hari, fikirkan la kalau benda yang tidak baik, cthnye perkataan yang kurang enak & tidak elok ?!

Alhamdulillah, mak saya masih kuat untuk menjaga anak saya walaupon kadangkala kesihatannya kurang memuaskan, bukan memaksa mak menjaga cucu .. tapi dari dalam pantang mak sendiri yang jaga & mak pon hanya tinggal seorang di rumah, tanpa kawan .. tak la boring kan

bila jam 5.00 ptg, saya tak sabar nak balik rumah untuk ambil anak, sebab dah terlalu rindu pada dia .. kalau nak singgah mana2 pon saya pastikan anak tak tinggal lama dengan mak, tak sampai hati tinggal lama sebab dah 1 hari mak yang jaga, takkan nak tinggal sampai malam pula kan ?

macam mana kalau mak dah tak larat nak jaga eyman ? rasa tak sanggup nak tinggalkan kat orang lain kecuali kat kak ipar, itu pon baru tinggal sehari dak kecik ni menangis je sampai bengkak2 mata ! kesian lak dekat kak ipar :( nak memujuk eyman *kena jugak la letak jawatan kottt .. mungkinn

0 comments: